Share/Bookmark
Share/Bookmark
cookandherbheading

Afhalingen, bestellingen, bezoek, filosofie. : '2014 het jaar van het eetbaar landschap'

volg ook het laatste nieuws op onze facebookpagina's en like ons !

Gratis kook demo's , workshops tijdens onze opendeurdagen of op de verkoopstanden op plantenbeurzen en evenmenten - bezoek onze kalender

Adres: Cook and Herb – Kruidenwereld

Wim Maes – Vijfhoeklaan7, 2960 Brecht, op afspraak, sur rendez – vous.

Tel. 0499 71 29 48 - www.kruidenwereld.be - www.cookandherb.be

Te Sint Job in’ t Goor: na afspraak van 24 maart 2014 tot 28 april 2014 (maandag tot

zaterdag) en op onze plantendagen op 29 maart, 5 april en 12 april doorlopend van

10 tot 18u ( meer info zie onderaan)

Vanaf 3 MEI zitten we op een spectaculaire nieuwe locatie !

*3-5 mei Feestelijke opening - feestweekend nieuwe locatie en educatieve eetbare tuinen Cook an d Herb - kruidenwereld ( meer info volgt binnenkort)

Plantenbeurzen :

U kan ook bestelingen klaar laten zetten op verschillende planten – en tuinbeurzen, zie kalender

Zaden vindt u niet op de plantendag van het Arboretum te Kalmthout en de Tuindagen van Beervelde, u kan wel hiervoor op voorhand bestellen, zodoende wij

deze kunnen meenemen. Op alle andere beurzen kan u terecht voor zaden en plantgoed volgens aanbod seizoen op onze verkoopsstand.

Bestellingen per email of telefoon .

Gelieve steeds bij uw bestellingen per email uw telefoonnummer te vermelden.

Houd rekening met de seizoenen van leverbaarheid, zie volledige planten en zadenlijst.

Aanbod volgens seizoen.

Zaden: het hele jaar met het grootste aanbod van 1 februari tot 15 mei.

Andesknollen: vanaf 10 december tot 28 april als broedknol, daarna enkel als plantgoed tot 15 mei of einde voorraad.

Kleinfruit, culinaire rozen, jeneverbes in blote wortel: van 1 november tot 1 april.

Vaste plantenkruiden: vanaf 1 maart tot 31 oktober, wisselend volgens seizoen verloop en einde voorrad.

Niet winterharde kruiden en éénjarigen: vanaf 15 april tot einde voorraad (eind juli)

Groenteplanten: april tot mei, juni grote pprika’s, tomaten en peperplanten tot september.

Nieuwigheden; elk jaar vanaf 15 april tot 30 mei

OPENINGSDAGEN COOK AND HERB :

Openingsdagen Cook and Herb 2014, te Sint Job in’t Goor : Opgelet vanaf 3 mei 2014 op een nieuwe locatie ( zie verder )

Plan je een bezoekje kom je van ver of dichtbij, combineer uw bezoek met de mooiste botanische tuinen in onze omgeving van wereldniveau of de stad Antwerpen.

Op 20 minuten van ons: Arboretum Van Kalmthout, uniek domein met ven unieke cadeaushop, wereldberoemd, unieke activiteiten heel het jaar rond. Info zie;

Op 10 min van ons; de Orangerietuin van domein Vordenstein te Schoten, prachtige demotuinen, kruidentuin, groentetuin, enz, vrije toegang en vele jaarlijkse activiteiten

Of info op tuinpunt, die de educatieve tuinen en thema’ s met tal van passionele vrijwilligers tot een educatieve droomtuin maken.

Op 30 min van ons ;De botanische tuin van Antwerpen, Leopoldstraat, waar ook het sterrenrestaurant ‘ Het Gebaar ‘ van Roger Van Damme is gehuisvest in het hartje van de stad Antwerpen.

Gastronomie: Of geniet van ambachtelijke gerechten van familie restaurants of culinaire wereldgastronomie van jong talent en top chefs van restaurants hoog bekroond in de Michelin gids zie favoriete links. Vraag tips voor uw reisplanning en culinaire advies voor uw restaurant keuze voor ieders budget. Opletten voor tijdig te reserveren, in het weekend soms tot 9 maanden vooraf.

Welkom: Steeds welkom het hele jaar door na afspraak, in Sint Job in’t Goor vanaf 24 maart of in onze plukvelden, kruiden velden, kruidentuinen verspreid over heel België.

Afhalingen bijzondere groenten, historische groenten, ambachtelijke groenten, vergeten groenten en onvergetelijke groenten, culinaire kruiden, de beste verse keukenkruiden, groetenzaden, kruidenzaden, zeldzame eetbare planten, kruiden planten, eetbare bloemboeketten, groenteplanten, kruidentuinadvies, kruidenwandelingen, eetbare bloemen, zeldzame tomaten planten, kruidenpotgrond, culinaire geschenken, relatiegeschenken of eetbare tuingeschenken, enz. Alles op het ritme van het seizoen, bestellingen kunnen vers geoogst en tijdig besteld, dagelijks afgehaald worden, na afspraak of op onze openingsdagen.

Voor horeca – service en professionelen, de beste top chefs van de lage landen maar ook hobbykoks, kruidenkoks of vegetarische koks zijn hier steeds te gast en van harte welkom.

Cook and Herb – Kruidenwereld staat dagelijks ten dienst voor het delen van kennis, ervaring en de kruidenpassie, groenten passie voor de biologische teelt, van de beste ambachtelijke groenten en culinaire kruiden, eetbare bloemen, eetbare knollen, zeldzame aardappelrassen en in de winter een overaanbod aan wortelgroenten, tuinadvies,, teeltadvies en kookadvies, oude kook technieken, wereldse gastronomische culturen van koken tot eetbare planten. Wij zijn trots op onze Belgische culturele gastronomische rijkdom en zien als het levensdoel kennis en ervaring te delen en als vaste partner van het Belgisch en Nederlands culinair erfgoed te ondersteunen en de beste biologische telers van België en Nederland elk seizoen te begeleiden in weer en wind, van diversiteit en topambacht op het hoogste wereldniveau.

Openingsdagen 2014:

Open deurdagen Cook and Herb , te Sint Job in’t Goor : Advies voor de eetbare tuin en voorjaarskruiden, groentenzaden en eetbare knollen.

Open dagen bij Cook and Herb, te Sint Job in’t Goor: bijzondere eenjarige culinaire

kruiden, exoten het verre oosten en zuid Amerika, exoten, speciale tomaten en

groenteplanten, supergroot aanbod. Lenteprimeurs.- Parkeer aub in de Koningin Fabiolalaan.

Open op afspraak van maandag tem zaterdag vanaf 24 maart 2014.

Voorjaarsopening : Advies kruidentuin, aanleg of ecologische moestuin, tuinplanning, groot aanbod zaden, plantgoed winterharde kruiden en pootaardappels en broedknollen, ideaal moment voor plantgoed van wilde looksoorten, kraailook, berglook, daslook, zeldzame aardbeiplanten... (300 tal bijzondere zadensoorten, 30 tal knollen, 200 soorten kruidenplanten.)

Lente openingsdagen: topcollectie, uniek aanbod, kruidentuintips, keukenkruidentips, geur en smaakdegustatie. Kruidenadvies en groentenadvies door Wim Maes

200 tal bijzondere zaden, 400 tal bijzondere planten, Groenteplanten, tomatenplanten, basilicumcollectie, special struikbasilicum, collectie, oreganocollectie, Oosterse kruiden, Japanse kruiden, eetbare bloemen zaden , plantgoed van vergeten groenten, mediterrane kruiden, Mexicaanse culinaire kruiden, vaste planten van oergroenten, zaden, eetbare bloemen, aardbeiplanten specials..enz…..

Plantendagen bij ons thuis te Sint job in 't Goor - doorlopend open van 10- 18u.

Zaterdag 29 maart 2014 : voorjaarspecial - Sint job in 't Goor (10 u -18u )

Zaterdag 5 april 2014 : lentespecial - Sint job in 't Goor (10 u -18u )

Zaterdag 12 april 2014 : lentespecial - Sint job in 't Goor (10 u -18u )

OPGELET !! - Vanaf 2 mei zijn wij op een NIEUWE TOPLOCATIE gevestigd !!

Wij houden u nog even in suspens, maar binnenkort krijgt u alle informatie omtrent de nieuwe openingsuren , afhaling op afspraak, opendeurdagen , bezoek van de unieke eetbare kruidentuin in een parel van een domein en publieke tuin, die steeds zonder afspraak toegangkelijk is tijdens de parkuren.

VAN ZATERDAG 3 TEM MAANDAG 5 MEI 2014 : OPENINGSWEEKEND & FEESTWEEKEND OP DE NIEUWE LOCATIE met demonstraties en tips door topchefs en Wim Maes.... - van 10u - 18 u.

Zondag 25 mei 2014 van 10 u - 18 u : Dag van het eerbaar landschap met doorlopend kookdemonstraties , kruidenwandelingen, tuintips, door een uniek team van professionals uit de tuin. Verkoopstand - plantgoed unieke groenten en kruiden - Gratis toegang.

Verzendingen: echt advies is op zijn best persoonlijk, internet is slechts een zéér beperkte vorm van communicatie en raden wij aan, bestellingen af te halen, zodoende kunnen wij uw gratis persoonlijk tuin en kook-advies op maat geven, vele tips, en geuren en smaken en de lekkerste groenten en kruiden kan u pas op kwaliteit of stijl bepalen in de echte realiteit niet op de computer. De natuur is beleven, buiten in de natuur en helaas voor sommige maar gelukkig de enige realiteit en op internet kan u verder dromen.

Enkel na betaling: wij hebben geen webshop en zijn niet wekelijks bezig met verzendingen, wij raden een volledig vrijblijvend bezoek aan ons of aan de regio, verzendingen zijn mogelijk maar houd rekening met seizoensaanbod, de risico’ s en beperkingen, zeldzame dingen ook al is het transport verzekerd, verloren is verloren zonde. Pluk de dag, geniet en bewonder, want elk seizoen in de natuur is zo bijzonder.

Voor verzendingen van geschenkbons, zaden, knollen, relatiegeschenken: prijs via Kiala. Tot 15 KG ( 4 dagen service) Opletten voor minimale bestelling van 50 euro.

Foto20100110170241

© 2011 Wim Maes  |  www.kruidenwereld.be - www.cookandherb.be 

Cook and Herb Kruidenwereld

Wim Maes

Nieuw Adres vanaf

1juli 2014 Correspondentieadres:

Horsebaan 2 bus B 2900 Schoten

tel: 0499/71 29 48 - tel.0486/939123 -

Kwekerij en Tuinen

Toegang Orangerie Kasteelpark Vordenstein : culinaire tuinen en kwekerij via parking Kopstraat (tov.huis nr

10) te Schoten :

Steeds welkom op

afspraak . Afhalingen en bestellingen, mogelijk tot afhaling tijdens de kantooruren van maandag tem vrijdag.  Dagverse natuurlijke groenten, kruiden en eetbare bloemen, alsook plantgoed en zaden van kruiden  en bijzondere groenten volgens seizoen aanbod.

Of  raadpleeg onze extra opendeurdagen weekend opening activiteiten

logocookandherb